BSNL Recharge Plans & Offers list for Prepaid – September 2021

Q1. What is the customer support number of BSNL?

Answer: 

There are two Customer Care numbers from BSNL-

One is 1503 which should be dialled from a BSNL mobile to connect and for asking the queries.

The other one is 1800-180-1503 which can be dialled from other operator’s mobile.

Check more BSNL Customer Care

Q2. Where is the service centre location for BSNL?

Answer: 

The official site of BSNL doesn’t really give the information about the service centres which is quite disappointing.

However, you can check the service centres on other websites like JustDial which will make it easier for you. Just input your location on these websites or apps and it will give you the locations.

Q3. How to do BSNL recharge online?

Answer: 

You can do the BSNL recharge with the payment apps like Paytm, PhonePe, Google Pay, etc which also gives some cashback sometimes.

Another way is to go to the BSNL site portal2.bsnl.in/myportal/quickrecharge.do and do it there.

Q4. Which is the best BSNL SMS plan?

Answer: 

BSNL gives a total of 4 SMS plans and the Rs. 52 SMS plan seems to be the best plan which gives a total 860 SMS for 30 days.

You can recharge your BSNL number on BSNL Website

Q5. Which is the best BSNL International Roaming Plan?

Answer: 

Price of International Roaming plans depend upon the countries they cover and hence there is no good parameter as to which plan can be said as best.

But the Rs. 2311 plan seems to be good for its validity, it gives a total data of 2GB and has different calling rates. This plan covers Singapore.

You can recharge your BSNL number on BSNL Website

Q6. Which is the best BSNL 4G data pack?

Answer: 

The Rs. 197 plan seems to be the best 4G data pack as it gives a data of 2GB/day for a validity of 54 days.

But BSNL 4G is still not available in many circles of the country and hence it may be a 3G data pack for the user.

You can recharge your BSNL number on BSNL Website

Q7. Which is the best BSNL plan under Rs. 200?

Answer: 

The Rs. 187 plan seems to be the best plan under Rs. 200 as it is an unlimited plan with 250 min/day of calls, 100 SMS/day and 2GB/day of data for a validity of 28 days and free PRBT for 28 days as well.

The plan is perfect for people looking for everything from a recharge.

People looking for only data can go for the Rs 197 plan which gives 2GB/day of data for 54 days.

You can recharge your BSNL SIM on BSNL Website

Q8. Which is the best BSNL plan under Rs. 100?

Answer: 

The Rs. 97 plan seems to be the best plan under Rs. 100 as it is an unlimited plan with 250 min/day of calls, 100 SMS/day and 2 GB/day of data for a validity of 18 days.

The Rs. 56 plan is also good which gives data of 1.5GB/day for 14 days.

You can recharge your BSNL SIM on BSNL Website

Q9. Which is the best BSNL plan under Rs. 400?

Answer: 

The Rs. 399 plan seems to be the best plan under Rs. 400 as it is an unlimited plan with 250 min/day of calls, 100 SMS/day and 1GB/day of data for a validity of 80 days.

It also gives Lokdhun content and Free PRBT with unlimited song change option.

You can recharge your BSNL SIM on BSNL Website

Q10. Which is the best BSNL plan under Rs. 500?

Answer: 

The Rs. 499 plan seems to be the best plan under Rs. 500 as it is an unlimited plan with 250 min/day of calls, 100 SMS/day and 1GB/day of data for a validity of 90 days.

It also gives Cricket PRBT with Cricket SMS Alerts plus free PRBT with unlimited song change.

You can recharge your BSNL SIM on BSNL Website

Q11. Which is the best BSNL plan under Rs. 300?

Answer: 

The Rs. 298 plan seems to be the best plan under Rs. 300 as it is an unlimited plan with 250 min/day of calls, 100 SMS/day and 1GB/day of data for a validity of 54 days.

It also gives the EROS now Entertainment services.

You can recharge your BSNL SIM on BSNL Website

Q12. Which is the best budget BSNL plan?

Answer: 

The best budget plan from BSNL seems to be the Rs. 399 plan as it is an unlimited plan with 250 min/day of calls, 100 SMS/day and 1GB/day of data for a validity of 80 days. 

Its validity seems to be the best things about this plan.

People may find the data to be a little low and for that, you can take the small data vouchers.

You can recharge your BSNL SIM on BSNL Website

Q13. Who provides a cheaper and best plans between BSNL & JIO?

Answer: 

The service of BSNL isn’t great and 4G is also not available with this Telecom Operator in many circles. 

So although BSNL provides cheaper plans Jio is better to go with. 

However, people looking for calls only can opt for BSNL. 

Q14. Who provides a cheaper and best plans between BSNL & Vodafone?

Answer: 

The service of BSNL isn’t great and 4G is also not available with this Telecom Operator in many circles. 

So although BSNL provides cheaper plans Vodafone is better to go with.

However, people looking for calls only can opt for BSNL.

Q15. Who provides a cheaper and best plans between BSNL & Airtel?

Answer: 

The service of BSNL isn’t great and 4G is also not available with this Telecom Operator in many circles. 

So although BSNL provides cheaper plans Airtel is better to go with. 

The plans can be great for users looking for calls only.

Q16. Who provides a cheaper and best plans between BSNL & Idea?

Answer: 

The service of BSNL isn’t great and 4G is also not available with this Telecom Operator in many circles. 

So although, BSNL provides cheaper plans Idea is better to go with.

However, people looking for calls only can opt for BSNL.

Q17. Which are the newer BSNL plans?

Answer: 

BSNL provides many plans and it mainly depends on the region. For the region of UP West, some newer plans are-

  • Rs.18 plan which provides 1.8GB per day of 3G data for 2 days.

  • Rs.29 plan which provides 1 GB of data, 250 min per day of calls and 300 SMS for 5 days.

  • Rs. 118 plan which provides 500 mb per day of 3G data, 250 min per day of calls and 100 SMS per day for a validity of 26 days.

  • Rs. 187 plan which provides 2 GB per day of 3G data, 250 min per day of calls and 100 SMS per day for a validity of 28 days.

  • Rs. 298 plan which provides 1 GB per day of 3G data, 250 min per day of calls and 100 SMS per day for a validity of 54 days.

  • Rs. 395 plan which provides 2 GB per day of 3G data, 250 min per day of calls and 100 SMS per day for a validity of 71 days.

Check other best BSNL plans Best BSNL Plans

Q18. How to know my BSNL prepaid plan?

Answer: 

You can check your BSNL prepaid plan simply by opening the MyBSNL app and logging in with your number. There will be a display of your prepaid plan.

Another way is by dialling *123# and then entering 3 for knowing it.

Check Prepaid Plans from BSNL BSNL Prepaid Plans

Q19. How to change the BSNL plan prepaid?

Answer: 

The user can change the BSNL prepaid plan by recharging through the MyBSNL app and other different apps like Paytm, amazon pay, etc.

Another way is by sending SMS “PLAN ____” to 123 but it is not advised as it will deduct the main balance which will be more expensive to the user.

Check Prepaid Plans from BSNL BSNL Prepaid Plans

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button